Sådan får du samfundsværdi og forretningsværdi til at gå hånd i hånd

Unilever gør det, Mærsk gør det. ‘Shared value’ er det nye business mantra for både internationale og danske virksomheder – store såvel som små. Men hvordan kan du arbejde med det i praksis på tværs af sektorgrænser, værdikæder og brancher?

Det vil du få svar på ved vores minikonference, hvor vi stiller skarpt på, hvordan du – uanset om du er social entreprenør, NGO, kommune eller kommerciel virksomhed – kan høste både samfunds- og forretningsgevinster gennem shared value partnerskaber.

Du vil blandt andet møde:

  • Den sociale virksomhed, der samarbejder med både forbrugere og store kommercielle virksomheder for at forbedre levevilkårene for unge kvinder i Afrika (Veronica D’Souza, Ruby Cup)
  • Den multinationale shippingvirksomhed, der baserer sin nye vækststrategi på bæredygtighedspartnerskaber med bl.a. kunder og sociale entreprenører (Mette Olsen, Mærsk Line)
  • Detailhandelskæden der skaber corporate social innovation med lokale og globale partnerskaber for at fremme danskernes sundhed og etisk handel (Thomas Roland, COOP)

PROGRAM

  • Fra CSR til CSV – et overblik over ‘Creating Shared Value’ Hvad ligger der i begrebet Shared Value? Hvilke former for partnerskaber baner det vej for? Hvordan fungerer de i praksis? Hvilke faldgruber skal man være opmærksom på? Og hvilke gevinster kan parterne hver især og sammen opnå ved at samarbejde? Et overblik over globale trends og cases. (Tania Ellis, specialrådgiver og direktør, The Social Business Company)
  • Partnerskaber er en hjørnesten og kerneværdi i den internationalt anerkendte iværksættervirksomhed Ruby Cup, som producerer menstruationskopper som et svar på FNs udviklingsmål for kvinders ligestilling og uddannelse. Hvordan samarbejder Ruby Cup med sine interessenter – og hvilke gevinster giver det? (Veronica D’Souza, Partner & Co-founder, Ruby Cup)
  • Grønne alliancer og social impact investeringer er noget af det, der skal drive væksten i Danmarks største virksomhed. Det fremgår af Maersk gruppens seneste bæredygtighedsstrategi, der bygger på shared value tankegangen. Hvad betyder det i praksis – og hvordan vil Maersk kapitalisere på denne tankegang? (Mette Olsen, Senior Global Advisor, Sustainability, Maersk Line)
  • En helt ny produktserie fra Afrika, hakket kød med grøntsager, forbrugere som storytellers og praktikforløb for unge med autisme. Dette er nogle af resultaterne af COOPs forretningsdrevne samfundsengagement. Hvad er succesformlen – og hvordan har COOP sat sine værdiskabende partnerskaber i system? (Thomas Roland, CSR afdelingschef, COOP Danmark)

Se det fulde program nedenfor:

Undervejs har vi diskutere, netværke og udveksle erfaringer om hvordan du og din virksomhed selv kan komme godt i gang med nye alliancer, der skaber både social og økonomisk værdi.

Miniconf 30 Apr 2014

OM THE SOCIAL BUSINESS CLUB

The Social Business Club er et inspirations- og netværksforum for professionelle med interesse i innovative og bæredygtige (erhvervs)praktikker, der skaber økonomisk og social værdi.

Basismedlemskabet er gratis, og giver dig bl.a. adgang til et online netværk af over 4.000 medlemmer fra hele verden med samme interesser som dig. Gratis tilmelding via tilmeldingsboksen på www.thesocialbusinessclub.com